росія використовує залякування, щоб керувати окупованою частиною України, - звіті ООН з прав людини

росія використовує залякування, щоб керувати окупованою частиною України, - звіті ООН з прав людини

росія використовує залякування, щоб керувати окупованою частиною України. Про це повідомили у звіті ООН з прав людини.

Доповідь, за інформацією офісу ООН з прав людини, базується на більш ніж 2300 інтерв'ю.

росія нав’язувала свою "мову, громадянство, закони, судову систему та навчальні програми на окупованих територіях", водночас придушуючи українську ідентичність, йдеться в релізі.

росія намагалася придушити українську ідентичність серед дітей, замінивши навчальну програму в школах російською, що намагалося "виправдати" вторгнення Москви.

У звіті йдеться, що Москва заблокувала доступ до українських ЗМІ та телефонних мереж у регіонах, намагаючись контролювати інформацію.

"Дії російської федерації залишили окремих людей ізольованими, що призвело до глибоких і довготривалих наслідків для українського суспільства в цілому", — каже комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запросив учасників третього Саміту за демократію взяти участь в інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії. Про це повідомило офіційне його інтернет-представництво.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України разом з НАБУ затримали депутата Тернопільської облради, який вимагав хабар за виділення матеріальної допомоги для поранених українських бійців. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

Головне