росія створила понад 70 таборів для "перевиховання" українських дітей – Лубінець

росія створила понад 70 таборів для

росія створила понад 70 таборів для "перевиховання" українських дітей. Про це повідомив уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець в ефірі "Єдиного марафону". 

Окупанти депортували з тимчасово окупованих територій майже 20 000 українських дітей, їх намагаються позбавити національної ідентичності. 

"Нвчання" є примусовим. Фактично, немає вибору у наших дітей - чи брати в цьому участь, чи ні. Всіх записують, це офіційна навчальна програма на території рф для українських дітей. Я на цьому наголошую, що саме українських дітей намагаються записати в різні військові організації та провести через подібне "навчання"", - розповів він.

У подібних таборах за одну зміну можуть "обробити" тисячі дітей. Їх навчають розбирати автомат Калашникова, співати російські пісні та готують до військової служби. Їм кажуть, що України та української нації ніколи не існувало.

Нагадаємо, сили ППО цієї ночі знищили 25 з 33 ворожих ударних дронів. Окупанти вчергове атакували дронами типу Shahed із Криму. Зафіксовано пуски 33 дронів, які прямували у напрямку південних, східних та центральних областей України.

Сили Повітряних знищили цілі в межах Одеської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської та Житомирської областей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти зранку 6 жовтня завдали удару по центру Харкова. Вибухи пролунали до оголошення повітряної тривоги. Її оголосили через дві хвилини після удару. Влучання прийшлися по Київському та Основ’янському районах Харкова. 

Внаслідок двох ранкових ударів окупантів по Харкову до медиків екстреної медичної допомоги звернулися дев'ять цивільних, серед постраждалих - дитина 11 місяців.

Удари російських військ прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі Харкова та по житловому будинку.

 

 

 

Головне