росія може завдати нового масованого удару по Україні "Калібрами", — Гуменюк

росія може завдати нового масованого удару по Україні

Ворожа армія наразі не здатна активно діяти в акваторії Чорного моря. Про це повідомила спікерка оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у коментарі "Апостроф TV".

"Попри те, що росіяни не можуть активно діяти в акваторії Чорного моря, але в базах у них все одно стоять уже завантажені "Калібрами" ракетоносії. Небезпека залишається високою. Завантажено 50 ракет", — розповіла речниця Оперативного командування "Південь".

Вона додала, що загальна кількість ракетоносіїв росіян становить дев'ять одиниць, включно з надводними і підводними кораблями.

Також Гуменюк зазначила, що протягом останнього місяця росіяни двічі виводили ракетоносії на бойове чергування перед масованими дроновими атаками.

Вона також додала, що росіяни виводили саме підводні ракетоносії, це свідчить про те, що вони побоюються ударів українськими морськими дронами й БПЛА.

Нагадаємо, в Україні створили Центральне управління захисту прав військовослужбовців у підпорядкуванні Міністерства оборони. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами, тому їй для захисту потрібні ЗРК Patriot та інші системи ППО. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
 

Головне