росія має близько 5580 ядерних боєголовок, 1200 виведені з експлуатації, але залишаються цілими

росія має близько 5580 ядерних боєголовок, 1200 виведені з експлуатації, але залишаються цілими

росія має близько 5580 ядерних боєголовок, 1200 виведені з експлуатації, але залишаються цілими. Про це повідомило видання FAS.

Такі дані оприлюднила Федерація американських вчених (FAS).

Ще близько 4380 зберігаються для використання стратегічними пусковими установками великої дальності та тактичними ядерними силами малої дальності.

З накопичених боєголовок 1 710 розгорнуті: близько 870 на балістичних ракетах наземного базування, близько 640 на балістичних ракетах підводних човнів і, можливо, 200 на базах важких бомбардувальників, повідомляє FAS.

Під час холодної війни Радянський Союз мав пікову кількість ядерних боєголовок близько 40 000, тоді як США - близько 30 000.

Нагадаємо, на Рівненщині продовжують зводити нові укріплення. В ОВА показали, як вони виглядають.

Прогрес в облаштуванні нових оборонних рубежів показав голова Рівненської ОВА Олександр Коваль. Також він зазначив, що всі роботи проводяться у координації з військовими.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Одеській області затримали групу чоловіків, які намагалися нелегально потрапити за кордон, для цього вони скористалися "послугами" супроводжуючого, який мав попередити викриття. Про це повідомила Державна прикордонна служба України. 

Головне