росія анонсувала будівництво шести "всеросійських смітників" на окупованій Луганщині

росія анонсувала будівництво шести

Замість відбудови знищених житлових будинків окупанти на захоплених територіях Луганщини збираються побудувати "всеросійські смітники". Йдеться про щонайменше шість масштабних сміттєзвалищ, розповів голова Луганської ОВА Артем Лисогор. 

"Окупанти не виділяють грошей на відновлення майна чи повноцінну компенсацію. Втім, є кошти на смітники. Як вже повідомлялось, обіцяють за шість років побудувати у так званій «лнр» шість всеросійських смітників", - зазначив він. 

Очільник ОВА додав, що ТОТ Луганщини вже більш як півтора роки страждають від стихійних звалищ. Окупанти сміття не вивозять та не займаються його утилізацією. За цей час лише розробили проєкти щодо боротьби з цим явищем, на що витратили 375 млн рублів (4,2 млн доларів). 

Лисогор також розповів і про долю бомби ФАБ-250, яка "випала" з літака ВКС рф на окуповане Рубіжне. На її знешкодження пішло майже два дні.

"Доки працювали сапери, в місті були посилені фільтраційні заходи. В’їзд та виїзд з населеного пункту перекрили. Коли містяни повернулися до домівок, виявилося, що там, за їхньої відсутності, були проведені ретельні обшуки. Звісно, є зникле майно", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на тимчасово окупованій Луганщині окупаційні війська планують поставити на військовій облік усіх підлітків від 16 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на ТОТ росіяни продовжують розгортають шпиталі для лікування поранених окупантів у цивільних об’єктах, таких як сільські будинки культури та заклади освіти.

Головне