Окупанти "впустили" ФАБ на окуповане Рубіжне: що відомо

Окупанти

Російський літак скинув фугасну авіабомбу на окуповане армією рф місто Рубіжне, що на Луганщині. Так звана "влада" назвала інцидент "позаштатним сходженням авіаційного боєприпасу". 

На місто з літака ВКС рф "випала" бомба ФАБ-250.

Гауляйтер так званої "ЛНР" Леонід Пасєчнік поспішив запевнити у відсутності постраждалих.

"Ніхто не постраждав. Мешканців найближчих будинків оперативно евакуювали. Усім запропонували розміститися у пункті тимчасового розміщення", - написав він.
 
За його словами, на місці події працюють фахівці - вони "ухвалюють рішення про знешкодження боєприпасу". 

Нагадаємо, в рф час від часу трапляються випадки friendly fire. Так, 2 січня під час масованого ракетного удару рф по Україні один з російських літаків "загубив" ракету, призначену для нашої країни, на село Петропавлівка Воронезької області. Міноборони рф, за традицією, назвало це "позаштатним сходженням авіаційного боєприпасу". Який саме снаряд "випав" з борту російське керівництво не уточнило, українські фахівці допускають, що ним могла бути крилата ракета повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. 

У жовтні 2022 на житлову багатоповерхівку у російському Єйську упав військовий літак Су-34. Борт був споряджений боєзапасом і, ймовірно, летів завдати удару по Україні. За кілька днів після цього винищувач Су-30 впав на двоповерховий будинок в Іркутську.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні 2023 року російський Су-34 "впустив" бомбу на Бєлгород. На місці влучання снаряда утворилась вирва радіусом 20 м.

Головне