На Луганщині росіяни планують поставити на військовий облік підлітків від 16 років

На Луганщині росіяни планують поставити на військовий облік підлітків від 16 років

На тимчасово окупованій Луганщині російські окупаційні війська планують поставити на військовій облік усіх підлітків від 16 років. Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Упродовж трьох місяців в "ЛНР" поставлять на військовий облік 16-річних юнаків. Відповідні комісії почнуть працювати на окупованій території Луганщини вже з 10 січня 2024 року", - зазначив очільник ОВА.

Відомо, що на тимчасово окупованій території комісія повинна завершити облік до 31 березня, коли в росії завершаться вибори президента.

Лисогор наголосив, що російські загарбники будуть ставити на облік чоловіків більш старшого віку, які раніше ні підлягали обліку окупаційними військкоматами.

"До цієї роботи долучили також і підприємства, установи та організації, аби отримувати необхідні персональні дані чоловіків. Навчальні заклади, зокрема, мають забезпечити термінову явку юнаків до військкоматів", - повідомив очільник.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях російські війська вчергове розгортають шпиталі для лікування окупантів у цивільних об’єктах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Маріуполі виявлено переміщення російської техніки, зокрема, танків сучасних модифікацій, які проїжджали через місто в напрямку Бердянська.

Головне