Роблять до 10 спроб щомісяця: Наєв про намагання російських ДРГ прорвати кордон

Роблять до 10 спроб щомісяця: Наєв про намагання російських ДРГ прорвати кордон

Російські диверсійно-розвідувальні групи не полишають намірів здійснення прориву через український кордон, кожного місяця фіксується до десятка таких їхніх спроб. Про це повідомив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій НАЄВ.

Він зазначив, що ворожі ДРГ націлені на захід на територію Чернігівщини та Сумщини - областей, що межують з рф. 

"Мета ДРГ - провести розвідку наших позицій, нанести ураження військовим, або навіть цивільним обʼєктам. Це професійно навчені військовослужбовці сил спеціальних операцій та головного розвідувального управління генштабу рф, тому ми маємо завжди бути напоготові", - зазначив Наєв. 

Генерал-лейтенант пояснив, що для недопущення проникнення російських диверсантів проводяться відпрацювання спільних дій СБУ, Нацгвардії, ССО, Держприкордонслужби та тих підрозділів, які залучені до оборони українського кордону.  

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Сумській області у ході боєзіткнення з диверсійно-розвідувальної групою окупантів загинули п’ятеро бійців 117-ї окремої бригади територіальної оборони

Як писав "Ми-Україна" раніше, ситуація на кордоні з російською федерацією залишається напруженою, ворог не припиняє завдавати ударів по українських областях, що межують з рф. Лише за жовтень Держприкордонслужба зафіксувала близько 1800 обстрілів прикордоння.

Головне