Рятуємо життя і підтримуємо економіку: донорство від Київського КПК – у всіх сенсах

Рятуємо життя і підтримуємо економіку: донорство від Київського КПК – у всіх сенсах

Бути донором – свідомий вибір, а також – благородна й відповідальна місія Київського КПК. З року в рік працівники комбінату проводять благодійні здачі крові для порятунку людських життів. А саме підприємство, як великий платник податків, наповнює відрахуваннями і зборами бюджет та спрямовує кошти на гуманітарні проєкти, адже для економіки країни фінанси настільки ж важливі, як і кров для організму людини.

Практика донорства дуже розвинена й поширена в країнах ЄС. Адже соціальна відповідальність бізнесу не обмежується фінансовою складовою, а включає в себе широкий спектр добрих справ і волонтерських ініціатив. Київський картонно-паперовий комбінат як дочірня компанія австрійського Pulp Mill Holding у своїй діяльності в Україні спирається на європейські гуманітарні цінності.

Суть донорства – безкорисно ділитись із тими, хто цього потребує найбільше.

Вже декілька років поспіль на підприємстві, чиї виробничі потужності сконцентровані на Київщині, проводяться традиційні Дні донора. У воєнний час це набуває особливого сенсу, адже потреба у препаратах крові суттєво зросла. Відтак з власної ініціативи Київського КПК у 2022-2023 рр. благодійні здачі крові відбувались регулярно – минулого року три рази.

                             

Представники комбінату не залишились осторонь і цьогоріч. У лютому вчергове провели День донора. 112 співробітників ККПК поповнили вітчизняний банк крові ще на 50 літрів.

"Підприємство – це живий організм, бо головна його цінність – люди. На Київському КПК рушійну енергією віднайшли у найважливіших для нас речах. Наша відповідальність – у зобов’язаннях перед 2,5 тисячами працівників, Обухівською громадою та постраждалими від російської агресії людьми. Наша сила – у невпинній праці", – наголошують у компанії.

Слова "донорство" і "донатити" – недарма спільнокореневі.

Фінансові вливання – так само важливі для забезпечення життєдіяльності громади, як і кров – для організму людини. Завдяки безперервній роботі команди, ККПК продовжує у період турбулентності залишатись надійною економічною опорою столичного регіону.

         

Компанія спрямувала майже 100 млн грн добровільних внесків на гуманітарні проєкти у співпраці з волонтерськими організаціями та дипмісіями.

За 2022 і 2023 роки ККПК перерахував 2,5 млрд грн до бюджетів різних рівнів. А у лютому 2024-го відразу два підприємства групи були відзначені міською владою Обухова у числі топових роботодавців та найбільших платників податків громади. Ідеться про ПрАТ "Київський КПК" та "Вторресурси ККПК", які попри зовнішні виклики й несприятливу кон’юнктуру ринку, за останній рік збільшили бюджетні відрахування, порівнюючи з попередніми періодами.

                           

Такі результати забезпечила зокрема й підтримка з боку материнської компанії.

"Сплачувати податки й сприяти наповненню бюджетів різних рівнів – наша принципова позиція. Ми усвідомлюємо важливість податкових надходжень у складний період для України, відтак це питання наразі – на особливому контролі. Крім того, робимо все, щоб наші працівники і їхні родини відчували себе соціально захищеними. Вдячні громаді за визнання нашого внеску у підтримку економіки та взаємодовіру", – підкреслив доктор Хайнц Ціннер, генеральний директор Pulp Mill Holding.

Слід зазначити, торік австрійський власник інвестував у виробництво та соціальні ініціативи комбінату понад 4 млн євро. З огляду на те, що за цей період комбінат наростив обсяг випуску товарної продукції, менеджмент холдингу ухвалив рішення інвестувати в 2024 році 12,5 млн євро у подальшу модернізацію підприємства.

Таким чином, ККПК спільно з материнською компанією сповна реалізують європейську філософію донорства – як у прямому, так і переносному сенсі, підтримуючи життєдіяльність громади та економіки України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на скільки та кому проіндексують пенсії? Як реєструватися на НМТ-2024? Кому з ВПО допомогу на проживання продовжать автоматично, а хто має право подати заяву на виплату? Деталі про ці та інші важливі зміни у березні-2024 розповідає "Ми – Україна".

 

 

Головне