Рідним військовополонених приходитимуть сповіщення від Координаційного штабу в "Дії", - Михайло Федоров

Рідним військовополонених приходитимуть сповіщення від Координаційного штабу в

Координаційний штаб надсилатиме сповіщення рідним полонених та зниклих безвісти через "Дію", це робитимуть, щоб захистити їх від фейків. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Родини військовополонених і цивільних, яких росія утримує в полоні, а також сім’ї зниклих безвісти — вразливі. Часто цим користуються росіяни та надсилають компрометуючі повідомлення, де просять гроші в обмін на "звільнення з полону". Або спамери спекулюють на цій темі, прикріплюють лінк, а потім викрадають дані людини", - пояснив голова Мінцифри.

У разі зникнення українського військового рідні мають залишити заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу.

Після цього у "Дію" будуть надходити сповіщення з цього кабінету про те, що:

  • заяву підтвердили;
  • до справи додали інформацію;
  • людину звільнили з полону.

Коли людина зникає, її родина залишає заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У "Дію" надходитимуть сповіщення про те, що заяву підтвердили, коли до справи додали інформацію та коли людину звільнили з полону.

Нагадаємо, з 24 червня з доступної електроенергії в Україні будуть віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Москва активізувала спроби вербування найманців для участі у війні проти України у країнах Глобального Півдня, зокрема в Руанді, Бурунді, Конго та Уганді. Російському керівництву доводиться вдаватись до цього з кількох причин, інформує британська розвідка. 

Головне