Rheinmetall уклав з Україною контракт на постачання ще 25 танків Leopard 1

Rheinmetall уклав з Україною контракт на постачання ще 25 танків Leopard 1

Німецький концерн Rheinmetall уклав контракт з урядом України про постачання 25 танків Leopard 1та допоміжної техніки у 2024 році.
Про це повідомила пресслужба концерну.

Передадуть 25 бойових танків Leopard 1A5, а також п'ять броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2 і двох танків для підготовки водіїв.

Це замовлення фінансується урядом Німеччини. У Берліні забезпечать навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги для України.

Постачання заплановано на 2024 рік. 

Нагадаємо, Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН. Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін виданню Reuters.

Вашингтон звинуватив Північну Корею у постачанні військової техніки росії для використання у війні проти України, а москву – у наданні військово-технічної підтримки КНДР для програми озброєнь.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова й атомна сфери російської промисловості.

Головне