Rheinmetall передасть ЗСУ найсучасніші тактичні машини Caracal

Rheinmetall передасть ЗСУ найсучасніші тактичні машини Caracal

Німецька компанія Rheinmetall передасть ЗСУ найсучасніші тактичні машини Caracal. Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Україна має отримати п'ять таких транспортних засобів наприкінці цього або на початку 2024 року.Їх будуть використовувати Сили спеціальної операції або підрозділи спеціального призначення Головного управління розвідки.

Україна буде першою країною, яка буде використовувати ці авто.

Caracal – є тактичною авіадесантною машиною на базі цивільного позашляховика Mercedes-Benz G-Сlass. При цьому конструкція транспорту дозволяє транспортувати їх як у внутрішніх вантажних відсіках, так і на зовнішніх підвісах гелікоптерів CH-47F Chinook та CH-53K King Stallion.

Нагадаємо, німецький концерн Rheinmetall уклав контракт з урядом України про постачання 25 танків Leopard 1 та допоміжної техніки у 2024 році.

Передадуть 25 бойових танків Leopard 1A5, а також п'ять броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2 і двох танків для підготовки водіїв. Це замовлення фінансується урядом Німеччини. У Берліні забезпечать навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги для України.

Постачання заплановано на 2024 рік. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН. Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін виданню Reuters.

Вашингтон звинуватив Північну Корею у постачанні військової техніки росії для використання у війні проти України, а москву – у наданні військово-технічної підтримки КНДР для програми озброєнь.

Головне