Rheinmetall передасть Україні 14 танків Leopard 2 від Нідерландів

Rheinmetall передасть Україні 14 танків Leopard 2 від Нідерландів

Зброєбудівний концерн Rheinmetall з Німеччини передасть Україні 14 танків Leopard 2 від імені уряду Нідерландів.

Про це повідомило видання Tagesschau. Як зазначається, компанія Rheinmetall оголосила, що замовлення становить тризначне число мільйонів євро. Крім того, було досягнуто відповідної домовленості з федеральним урядом Німеччини.

Перший з 14 основних бойових танків має бути поставлений в Україну в січні 2024 року. При цьому решта прибуде протягом 2024 року.

Мова йде про танки Leopard 2A4, які Rheinmetall перейняла з попередніх запасів у різних державах, що мали їх на озброєнні.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Україна може отримати ще 14 одиниць бойових танків Leopard 2 від своїх західних партнерів. Зокрема, Данія і Нідерланди профінансували купівлю танків, які будуть поставлені компанією Rheinmetall. Як зазначається, для України ця підтримка, ймовірно, стане важливим знаком, адже перші бойові танки німецького виробництва, як стверджується, було пошкоджено під час наступу, що триває.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна закликала Німеччину передати більше танків Leopard 2 для контрнаступу Збройних Сил на півдні і сході.

“Українська армія вкрай гостро потребує набагато більшої кількості західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки”, – пояснив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник.

За його словами, “кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для вирішального наступу”. Він додав, що ту кількість, яку Німеччина передала Україні (18 танків), можна збільшити утричі, оскільки запаси становлять 300 танків. 

Головне