рф звинувачує Україну у теракті в Підмосков'ї, щоб оголосити нову хвилю мобілізації, - ЦПД

рф звинувачує Україну у теракті в Підмосков'ї, щоб оголосити нову хвилю мобілізації, - ЦПД

Російські спецслужби звинувачують Україну у теракті в торговому центрі "Крокус Сіті Холл" під Москвою, аби оголосити нову хвилю мобілізації. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації.

У ЦПД нагадали, що раніше окупанти вже неодноразово реалізовували теракти з великою кількістю загиблих цивільних росіян.

"Теракт у концертному залі "Крокус Сіті Холл" у Красногорську, можливо, є операцією російських спецслужб, щоб отримати привід для нової хвилі мобілізації в росії", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦПД нагадали заяву ГУР МО про те, що теракт у Підмосков'ї був свідомою провокацією спецслужб російського диктатора Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

"Теракти з великою кількістю загиблих російських мирних жителів, такі як вибух будинку на Каширському шосе в Москві в 1999 році та захоплення заручників на мюзиклі Норд-Ост у 2002 році, вже використовувалися Кремлем для виправдання Другої чеченської  війни", - додали у Центрі.

Як повідомляли "Ми-Україна", внаслідок стрілянини, що сталася в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" в передмісті Москви, загинули не менше 80 осіб.

Головне