рф завдала 465 хімічних атак по українських військових з початку вторгнення

рф завдала 465 хімічних атак по українських військових з початку вторгнення

З початку розгортання широкомасштабної війни російська федерація завдала 465 хімічних атак в Україні. Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України у Facebook.

Зафіксовано 465 випадків використання боєприпасів рф, які містять отруйні хімічні речовини, в тому числі 81 випадок лише у грудні поточного року.

За даними Командування Сил підтримки ЗСУ, динаміка застосування хімічних атак зростає. Лише за 19 грудня було зафіксовано вісім атак із використанням хімічних речовин.

Найчастіше ворог використовує гранати, такі як К-51, РГР, та ручна газова граната "Дрофа-ПМ", які скидаються з безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Крім того, використовуються саморобні вибухові пристрої, які містять речовини подразнювальної дії, а також артилерійські обстріли із використанням хімічно небезпечних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти використовують проти ЗСУ хімічну зброю: що таке хлорпікрин та чому він небезпечний

На 14 грудня було зафіксовано застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з невідомою хімічною речовиною.

Загалом 28 випадків використання небезпечних хімічних речовин документовані та передані для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної та біологічної розвідки разом із Службою безпеки України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, водії на польсько-українському кордоні змушені стояти понад місяць.

Головне