рф виділяє 360 млн рублів на знищення українських бібліотек

рф виділяє 360 млн рублів на знищення українських бібліотек

Росія продовжує знищувати українські бібліотеки на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що міністерство культури рф виділяє 200 млн рублів для закупівлі російської літератури, щоб замінити нею знищені українські книги.

"Черговий доказ того, що історія циклічна. Так, за наявними даними, міністерство культури РФ виділяє 200 млн рублів на закупівлю та поширення російських книжок на ТОТ півдня та сходу. Водночас близько 120 млн рублів - на  створення трьох модельних бібліотек у кожному окупованому регіоні. А також 40 млн - на фінансування підконтрольним окупантам бібліотек окупованих регіонів", - йдеться в повідомленні.

Отже, це означає росіяни ставлять перед собою мету знищити українську літературу.

"Це характерна риса росії  знищити рідну мову, насадити свої правила життя. Проте слід пам’ятати, що орки близько 400 років намагалися знищити українську мову, оскільки мова і культура формують національну ідентичність кожного народу. Саме тому росія на різних етапах свого існування, від царських часів і до сьогодення, так цілеспрямовано намагається нищити все українське", - зазначає прес-служба ЦНС.

Нагадаємо, що російські окупанти активно продовжують руйнувати цивільні будинки, які постраждали внаслідок бойових дій.

Як писав “Ми-Україна” раніше, в тимчасово окупаваному Маріуполі російські загарбники продовжують демонтувати Драмтеатр.

Головне