рф вигадала схему конфіскації автомобілів українців на ТОТ, - Спротив

рф вигадала схему конфіскації автомобілів українців на ТОТ, - Спротив

Ворог розробив механізм конфіскації рухомого майна жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Росіяни вже давно "націоналізовують" помешкання українців й заселяють туди окупантів, "гастролерів" з рф й тд. Водночас майно українців розкрадається російськими мародерами", - нагадують у ЦНС.

Окупаційна адміністрація на тимчасово окупованих територіях ввела новий закон, який дозволяє конфіскацію рухомого майна українців, які виїхали з районів російської окупації.

Цей крок фактично легалізує мародерство та пограбування особистих речей мирних жителів, які були змушені залишити свої домівки через військові дії. Експерти засуджують такі дії як черговий злочин проти цивільного населення та грубе порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Захоплення особистого майна переселенців є неприпустимим і лише поглиблює гуманітарну кризу в регіоні.

Нагадаємо, СБУ заочно повідомили про підозру очільнику російської катівні на тимчасово окупованій Луганщині Ігорю Охріменку. Його звинувачують у тривалому утриманні ув'язнених без їжі та води, а також у симуляції їхнього розстрілу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, тіло чоловіка з ознаками довготривалого перебування у воді виявили біля українсько-румунського кордону опівдні 30 травня. Про це повідомив Держприкордонслужба.

Головне