рф регулярно поповнює запаси "шахедів" та запчастин до них, - Наталя Гуменюк

рф регулярно поповнює запаси

Окупаційна армія рф регулярно поповнює запаси "шахедів" та запчастин до них. Про це у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" повідомила керівниця пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк. 

Керівниця пресцентру сил оборони півдня зазначила, що відстежується активність бортів з Тегерану до Москви, вони прилітають досить регулярно.

Постачають не лише готові дрони та снаряди, а і запчастини, оскільки росія не раз доповідала про те, що розрпочала власне виробництво.

"Під час атак по залишках ми ідентифікуємо, що є різниця між тими дронами, які постачаються з-за кордону, і які вони виготовляють на своїй території. Вони їх особливим способом маркують", - зазначила Гуменюк.

Проте, запуск двох "шахедів" цієї ночі - один з елементів тактичних дій ворога.

За її словами, ворог таким чином намагається тримати в напрузі, виснажувати систему ППО і продовжувати розвідувати позиції.

"У нашій зоні відповідальності було характерним те, що ці дрони пройшли, намагаючись оминути ППО майже одночасно з атакою КАБами… І цього разу знову ворог спрямував їх по Бериславщині, де вже фактично знищена інфраструктура. Під вогнем опинилася лікарня, банківські установи", - зазначила керівниця пресцентру сил оборони півдня.

Нагадаємо, окупанти на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС вперше з початку окупації Енергодара заборонили експертам Міжнародного агентства з атомної енергії перевірити реакторні зали трьох енергоблоків ЗАЕС. Про це повідомило МАГАТЕ.

Крім того, окупанти з 19 грудня не допускають фахівців до дахів реакторів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом найближчих тижнів може відбутись ще один обмін військовополоненими між Україною та росією. Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен висловив надію, в 2024 році процес обміну покаже системність.

 

 

Головне