Лубінець: Найближчими тижнями може відбутися ще один обмін полоненими

Лубінець: Найближчими тижнями може відбутися ще один обмін полоненими

Протягом найближчих тижнів може відбутись ще один обмін військовополоненими між Україною та росією. Про це розповів Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен висловив надію, в 2024 році процес обміну покаже системність.

"Але не забуваємо, з ким ми воюємо, вони підступно ведуть перемовини, і ніхто не знає, коли вони [росіяни] знову зможуть обірвати цей процес. Але те, що залежить від України, ми робимо, абсолютно все можливе", - сказав він в телемарафоні.

За останні два тижні в перемовинах  відбулися певні зрушення, взаємне відвідування військовополонених, обмін теплими речами і повернення полонених.

Однак він також відзначив, що росія може у будь-яку мить обірвати цей процес обміну.

Нагадаємо, Україна звільнила з російського плону понад 200 українських військових та цивільних лсію. Серед них є частина захисників, які боронили Маріуполь та "Азовсталь".

Про це заявив прездент Володимир Зеленський у Telegram.

Серед звільнених - солдати, сержанти, офіцери, воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та "Азовсталь". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, увечері, 3 січня, російські окупаційні війська обстріляли місто Харків, за попередньою інформацією по місту завдали двох ударів із ракетних комплексів С-300.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Головне