рф провалила випробування ракети "Сармат" під час візиту Байдена до Києва, - CNN

рф провалила випробування ракети

рф провалила випробування ракети "Сармат" під час візиту президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого.

Про це телеканалу CNN повідомили два джерела з урядових органів.

Москва заздалегідь попередила Вашингтон про запуск і США не розглядали це випробування як спробу подальшої ескалації відносин.

За словами джерел, Москва планувала тестовий запуск ракети "Сармат" здатної нести ядерний боєзапас, але випробування провалилося. Співрозмовники CNN зазначили, що, якби випробування пройшло успішно, путін сказав би про це у своєму зверненні до Федеральних зборів 21 лютого.

Довідка.

"Сармат" - міжконтинентальна балістична ракета, яку на Заході прозвали "Сатана II", бо вона здатна доставляти кілька ядерних боєголовок. Початкова вага ракети для ураження дальніх цілей, за оцінками росіян, становить 150-200 тонн, дальність польоту – 16 тисяч кілометрів, корисне навантаження – 5 тонн. Дальність ракети, націленої на західноєвропейські країни - 9-10 тис. км, стартова маса - 100-120 тонн, максимальна маса, що закидається, - 10 тонн. На думку експертів, одна ракета несе від 10 до 15 боєголовок залежно від їхньої потужності. У разі доставлення 10 боєголовок їхню потужність оцінюють у 750 Кт кожна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, до російських окупантів в тимчасово захопленому українському Маріуполі в ніч на 22 лютого знову завітала” бавовна”. Загалом у місті пролунало щонайменше 12 вибухів, зафіксовані влучання.

Головне