рф планує вивезти з окупованої Луганщини понад 300 тонн соняшника - ЦНС

рф планує вивезти з окупованої Луганщини понад 300 тонн соняшника - ЦНС

Російські окупанти готують масштабне викрадення агропродукції з тимчасово окупованої Луганської області. Загарбники примусово скуповують у місцевих аграріїв соняшник за заниженими цінами з метою подальшого експорту до африканських країн через територію рф. Про це повідомили в ЦНС.

Як повідомляє ЦНС, окупаційна адміністрація створила систему, за якою фермери змушені продавати врожай виключно визначеним "компаніям" за фіксованими низькими цінами. Така схема діє на окупованих територіях від початку вторгнення.

Експерти центру наголошують, що подібні дії окупантів є не лише економічним злочином проти України, а й частиною стратегії з підриву економіки регіону. Водночас рф використовує викрадені ресурси для посилення свого впливу на міжнародній арені, особливо в африканських країнах.

"Саме на співпрацю із африканськими країнами розраховує фейкове Мінгосподарство такої ж фейкової ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що це не поодинокий випадок. Раніше повідомлялося про вивезення понад 180 тисяч тонн українського зерна через окупований Маріуполь лише за цей рік. Зокрема, на початку жовтня окупанти вивезли чергову партію в 8 тисяч тонн збіжжя.

Центр національного спротиву закликає міжнародну спільноту засудити такі дії та притягнути винних до відповідальності згідно з міжнародним правом.

Нагадаємо, міністерство соціальної політики України виступило із офіційним роз'ясненням щодо реформи медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та її впливу на пенсійні виплати людям з інвалідністю. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації вдарили по Центральному району Херсона, є загиблий і поранений. 

Головне