росія з Карабаху не пішла, але вона не зможе боротися з Вірменією, Азербайджаном та Туреччиною, - експерт

росія з Карабаху не пішла, але вона не зможе боротися з Вірменією, Азербайджаном та Туреччиною, - експерт

росія з Нагірного Карабаху не пішла, але в неї немає можливості та ресурсу боротися з Вірменією, Азербайджаном та Туреччиною.

Про це повідомив експерт з міжнародної політики, політолог, екс-голова апарату уряду Азербайджану Раміз Юнус в інтерв’ю для “Ми-Україна”.

"Сьогодні у росії не ті можливості та ресурси, щоб відкрито йти на конфронтацію з Азербайджаном та Туреччиною. З Вірменією так само. Вона може багато чого собі дозволити, але розуміє, що багато сьогодні думок в армії антиросійських. Я маю на увазі ту частину, що підтримує безпосередньо Пашиняна (голова уряду Вірменії Нікол Пашинян, - ред..). Є частина прихильників Пашиняна, які не підтримують Пашиняна щодо Карабаху. Війни вони не хочуть. Вони не можуть поки позбутися того, що були заручниками неправильної політики сепаратизму. У результаті цього вони опинилися у "розбитого корита", - зауважив він.

За його словами, США зацікавлені у цьому процесі. Наявність США та її присутність у "дипломатичному марафоні" спільно з Шарлем Мішелем говорить про те, що Захід зацікавлений у проведенні мирного договору.

"Чому вони сьогодні такі активні. Вона почалась після російської авантюри проти України. До цього її не було. Тоді росія "міцно стояла". А зараз вона застрягла і з’явилася можливість по всьому периметру колишнього СРСР і нинішнього кордону рф видавити росію з цих географій", - додав Юсов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, режисер Олег Сенцов знову отримав поранення на фронті.

Головне