Резонансне вбивство заступника мера Нікополя: у поліції є підозрюваний

Резонансне вбивство заступника мера Нікополя: у поліції є підозрюваний

Правоохоронці вручили підозру одному з місцевих мешканців Нікополя у справі про вбивство заступника мера міста Віталія Журавльова, яке сталось 8 лютого. Підозрюваного затримано, він перебуває у СІЗО.

"За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Нікополь за фактом умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 КК України)", - інформує Офіс генпрокурора.

Як відомо, минулого тижня невідома особа розстріляла автомобіль, керманичем якого був заступник міського голови Нікополя. По машині було здійснено не менше 20 пострілів, після чого зловмисник закинув в салон вибухівку. 

Особа, на яку було вчинено замах, загинула на місці.

"Під час слідчих дій правоохоронці вилучили зброю та патрони. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - вказано у повідомленні.

 У поліції розповіли, що зловмиснику 33 роки. До злочину він готувався кілька місяців. Знаряддя вбивства нападник закопав у лісі. Сам переховувався в орендованій квартирі, де його й схопили поліцейські.

Нагадаємо, український баскетболіст Володимир Єрмаков загинув у Німеччині після збройного нападу на нього та його товариша. 17-річний спортсмен пішов з життя у суботу, 10 лютого. Його товариш Артем Козаченко, який також виступав за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) нині перебуває у реанімації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 11 лютого, кенійський бігун на довгі дистанції Келвін Кіптум загинув у ДТП. Аварія обірвала також і життя його тренера Герваїса Хакізімани.

Головне