Ремонтували російські військові ешелони: СБУ затримала залізничників-зрадників

Ремонтували російські військові ешелони: СБУ затримала залізничників-зрадників

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали ще двох колаборантів у Лимані на Донеччині. Затримані виявились екс-співробітниками “Укрзалізниці”, які після приходу ворога перейшли на його сторону. 

Про це інформує прес-служба відомства. 

“Встановлено, що один з колаборантів очолив дорожні електромеханічні майстерні у створеній агресором "дирекції інфраструктури залізниці днр". Інший – став його підлеглим і виконував функції "головного інженера”, - йдеться у повідомленні. 

Їхнє завдання полягало у підтриманні справності та проведення ремонтних робіт на об'єктах залізниці на окупованій території, щоб ворог мав змогу транспортувати нею військову техніку, озброєння та бійців на східний фронт. 

Після того, як українські оборонці вибили ворога з Лиману, зрадники намагались сховатись від правосуддя, однак СБУ їх знайшла. 

Обом екс-посадовцям УЗ повідомлено про підозру за статтею про колабораційну діяльність. Нині чоловіків тривають під вартою.

Нагадаємо, на Одещині затримали російського агента, який розвідував позиції ППО біля моря. За даними СБУ, він збирав розвіддані про дислокацію та озброєння підрозділів ЗСУ. Крім цього, зрадник фіксував результати ракетних ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по мосту через Дністровський лиман.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві оборони України назвали головні перемоги ЗСУ за рік війни. Насамперед – це успішна оборона Києва, Чернігова, Сум та Харкова у лютому-квітні 2022 року. Друга велика перемога – це масовий спротив мирного населення російським окупантам на тимчасово зайнятих загарбниками територіях.

Головне