Реальна кількість убитих росією в Україні дітей невідома - Зеленський

Реальна кількість убитих росією в Україні дітей невідома - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що точна кількість дітей, загиблих внаслідок російської агресії, наразі невідома і стане відомою лише після завершення війни. Про це глава Української держави сказав у інтерв’ю для індійського видання The Times of India.

За словами глави держави, підтверджено факт депортації та викрадення десятків тисяч українських дітей. Більшості з них змінили імена та прізвища, змусили розмовляти російською, а підлітків навіть залучали до бойових дій проти України.

З усіх викрадених дітей вдалося повернути менше тисячі.

Зеленський підкреслив, що війна зачепила всіх українських дітей - через обстріли шкіл та університетів багато з них загинули або отримали поранення.

Понад 7 мільйонів українців, значну частину яких складають діти, були змушені виїхати за кордон разом з матерями.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив про провал саміту БРІКС, зазначивши, що росії не вдалося залучити очікувану кількість нових учасників. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді може відіграти ключову роль у закінченні війни в Україні, якщо його країна вирішить зупинити постачання російських енергоресурсів.

Головне