Ранковий удар КАБами по Сумах: ворог уразив промисловий об'єкт

Ранковий удар КАБами по Сумах: ворог уразив промисловий об'єкт

Російське окупаційне військо 26 квітня вранці здійснило удар по території міста Суми. Про це повідомив голова місцевої ОВА Ігор Кальченко.

Для ураження ворог обрав керовані авіаційні бомби.

"Ворог наніс авіаційний удар по промисловому об'єкту міста Суми, застосувавши два КАБи", - вказано у повідомленні.

На місцях влучань працюють екстрені служби та правоохоронні органи. Масштаби наслідків авіаудару уточнюються.

В цілому за ніч та ранок російська армія п'ять разів відкривала вогонь з артилерії та мінометів по прикордонню Сумщини, прогриміло більш як 40 вибухів. Загарбники гатили по Зноб-Новгородській (28 вибухів); Середино-Будській (5 вибухів) та Краснопільській (8 вибухів) громадах.

Нагадаємо, окупанти 26 квітня атакували місто Дергачі у Харківській області, використовуючи керовані авіабомби. Кількість постраждалих станом на цю годину складає четверо осіб, серед яких двоє дітей (16 та 5 років). Минулої доби на Харківщині під артилерійськими та мінометними обстрілами перебували близько 15 населених пунктів, авіаційний ударів зазнали  Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне та Борова. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни вважають, що росіяни намагаються захопити більше території до прибуття військової допомоги від США до України. Зокрема, окупанти планують наступати у напрямку Авдіївки, оскільки цей район дає більше можливостей для швидкого досягнення тактичних успіхів.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.