Ракети вночі летіли в бік Молдови: Повітряні сили відповіли, чи перетнули кордон

Ракети вночі летіли в бік Молдови: Повітряні сили відповіли, чи перетнули кордон

Під час нічного масованого пуску ракет по Україні ворожі снаряди летіли курсом на Молдову. Водночас на цю годину даних стосовно їх перетину кордону у Повітряних сил ЗС Україні немає.

"Ці дані уточнюються. Так, дійсно в ту сторону, в напрямку населеного пункту Ожеве летіли ракети. Але щодо перетину кордону інформації наразі в нас немає", – розповів речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш.

Як відомо, моніторингові пабліки уночі писали, що частина російських ракет "із високою ймовірністю перетнула державний кордон Молдови". 

"Цієї ночі Повітряним силам спільно з Силами оборони України вдалося знищити 84 з 99 засобів повітряного нападу. Вдалося знищити чотири з чотирьох "Іскандерів-К", п'ять із дев'яти крилатих авіаракет Х-59, 17 з 21 ракети Х-101/Х-555 і ще 58 із 60 безпілотників. Це дуже добрий результат, дуже велика кількість ракет не досягла своїх цілей. Переважно росіяни цілили по гідроелектростанціях та по інших об'єктах критичної інфраструктури. Головним чином удар був націлений на західні області", - додав Євлаш. 

Нагадаємо, російське окупаційне військо у ніч на 29 березня скерувало по Львівській області 11 ударних дронів та дві аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал". З "шахедами" ППО впоралась на 100%, ракети збити не вдалось. В області пошкоджень зазанав обʼєкт критичної інфраструктури.

Як писав "Ми-Україна" раніше, одними з цілей російської атаки 29 березня стали об'єкти Групи Нафтогаз.

Головне