Ракети для Patriot та патрульні кораблі: Нідерланди готують нову допомогу Україні

Ракети для Patriot та патрульні кораблі: Нідерланди готують нову допомогу Україні

Нідерланди повідомили, що готують нову допомогу Україні на тлі широкомасштабного російського вторгнення. Зокрема, до пакету увійдуть ракети для ЗРК Patriot та патрульні кораблі для зернового коридору.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час візиту в Одесу. За словами голови уряду, його країна готує новий пакет допомоги Україні.

"Ми допоможемо Україні і отриманням патрульних кораблів для того, щоб зерновий коридор був максимально убезпечений, ми надали більше 100 млн євро допомоги, з цього 60 млн євро на підтримку нідерландських компаній, які бажають долучитися до відновлення України", - зазначив Рютте.

На своїй сторінці X (колишній Twitter) він наголосив, що цієї зими рф намагатиметься якомога більше нашкодити Україні. Через це Нідерланди поставлять додаткові ракети Patriot, щоб Україна могла захиститися від обстрілів. Марк Рютте також додав, що Нідерланди допоможуть Україні придбати патрульні катери, які допоможуть убезпечити транспортний шлях для експорту зерна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Зеленський зустрівся з прем'єром Нідерландів та обговорив посилення санкцій проти росії.

Головне