Рада відправила у відставку голову МЗС Кулебу

Рада відправила у відставку голову МЗС Кулебу

Верховна Рада ухвалила рішення про звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ України.

Відставку підтримали 240 депутатів. Кулеба не з'явився у парламенті для звіту про свою діяльність.

Довідка.

Дмитро Кулеба обіймав посаду міністра з березня 2020 року, до цього працював на різних дипломатичних посадах. З 2003 по 2010 роки він був частиною системи МЗС України, працював у центральному апараті та в Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні (ОБСЄ). У період з 2010 до 2013 року працював у Секретаріаті міністра МЗС, займаючись питаннями міжнародного іміджу України, міжнародних відносин і співпраці зі США.

У 2013 році Кулеба тимчасово залишив державну службу й очолив Фонд культурної дипломатії UART, але у 2014 році повернувся до МЗС, де став послом із особливих доручень щодо стратегічних комунікацій.

У 2016 році Кулеба був призначений Постійним представником України при Раді Європи, а з серпня 2019 по березень 2020 року обіймав посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Напередодні Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, проте не змогла звільнити Коваля з посади голови Фонду держмайна.

Також ВРУ підтримала звільнення Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

5 вересня з другої спроби ВР все ж таки звільнила Верещук з посади очільниці Мінреінтеграції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Швейцарія подовжила захист українських біженців до 2026 року.

Головне