Рада Україна-НАТО: Альянс розповів про результати засідання

Рада Україна-НАТО: Альянс розповів про результати засідання

Під час засідання Ради Україна-НАТО Північноатлантичний Альянс ухвалив рішення посилити спостереження і розвідку в Чорноморському регіоні.

Про це повідомила пресслужба НАТО. Як зазначається, Альянс засудив рішення росії вийти з "зернової угоди". Водночас засудили удари країни-терориста по півдню України з метою зупинити український сільськогосподарський експорт. Від нього залежать сотні мільйонів людей в усьому світі.

"Члени Альянсу відзначили, що нова зона попередження росії в Чорному морі, в межах виключної економічної зони Болгарії, створила нові ризики прорахунків і ескалації, а також серйозні перешкоди для свободи судноплавства", - пише пресслужба.

Заступник генерального секретаря Мірча Джоане заявив, що росія демонструє неповагу до міжнародного права та людей, які залежать від українського зерна. При цьому Кремль погрожує цивільним кораблям, тероризує міста і знищує частину світової культурної спадщини.

"росія несе повну відповідальність за свої небезпечні та ескалаційні дії в Чорноморському регіоні. росія повинна припинити перетворювати голод на зброю і погрожувати найбільш вразливим верствам населення світу продовольчою нестабільністю. Дії рф також створюють значні ризики для стабільності Чорноморського регіону, який має стратегічне значення для НАТО", - заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг.

НАТО посилює спостереження і розвідку в Чорноморському регіону "за допомогою морських патрульних літаків і безпілотників".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, поява формату Рада Україна – НАТО допоможе підвищити ефективність взаємодії нашої країни з Альянсом, розповів голова Міністерства оборони Олексій Резніков. Як зазначається, Рада Україна – НАТО прийде на заміну засіданням Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів оборони. Востаннє засідання відбулось минулого тижня в Брюсселі.

Головне