Рада не змогла зняти Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки

Рада не змогла зняти Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки

Верховна Рада України провалила постанову про зняття Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки.

На голосуванні про включення питання щодо Безуглої до порядку денного підтримали 278 депутатів. Проте при голосуванні за постанову вдалося зібрати лише 205 голосів. Це означає, що Безугла залишиться заступницею голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки.

Нагадаємо, Мар'яна Безугла неодноразово ставала фігуранткою політичних скандалів. Однак найбільший з них розгорівся після того, як нардепка виступили з критикою Головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного. Вона висловила незадоволення тим, що Головком не подав план дій ЗСУ на 2024 рік та заявила, що Залужний має піти у відставку. Після цього почалися розмови про необхідність звільнення Безуглої з посади заступниці очільника Комітету з нацбезпеки зареєстрували у Верховній Раді. 

5 січня Комітет з питань оборони та розвідки ухвалив рішення відкликати Безуглу з посади, а вже наступного дня відповідна постанова була зареєстрована у Верховній Раді. Однак поки голосування щодо цього не було.

17 липня Безугла вийшла з фракції "Слуга народу".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подав заяву про звільнення.

Головне