Комітет ВР з нацбезпеки вирішив відкликати Безуглу з посади заступниці голови

Комітет ВР з нацбезпеки вирішив відкликати Безуглу з посади заступниці голови

Комітет з питань оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету.

Про це повідомив нардеп Вадим Івченко.

"Сьогодні Комітет з питань безпеки, оборони та розвідки прийняв рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету. Я, особисто, голосував "за". Вважаю, що у Верховній Раді на відповідних посадах мають знаходитися люди, які підсилюють наші позиції — в політичному та інформаційному просторах", - йдеться у дописі.

Безугла уже встигла відреагувати на інформацію. На своїй сторінці в Facebook вона написала, що таке рішення можна ухвалити тільки голосуванням в залі, натякнувши на порушення процедури.

"Дорогий Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки рішення можна прийняти тільки голосуванням в залі. Трудоголіки, люблю вас. Окрема "подяка" Завітневичу, що ініціативно поставив на голосування таку рекомендацію", - відповіла депутатка.

Як відзначив депутат Ярослав Железняк, на даному етапі Безуглу просто відкликали з посади заступниці голови комітету Верховної Ради з національної безпеки. До голосування у парламенті вона залишиться у складі комітету як його член.

Згодом Безугла додала, що за її відкликання проголосували "підступно" - вона попередила голову Комітету про запізнення. У то час її колеги проголосували.

Нагадаємо, Безугла висловила обвинувачення головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному у відсутності конкретного плану на 2024 рік для Ставки та комітету Верховної Ради з національної безпеки. Вона вважає, що головнокомандувач повинен вийти у відставку, оскільки військове керівництво не пропонує плану та обмежується лише збільшенням кількості осіб без змін у системі ЗСУ.

Після цього народний депутат і секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки й оборони Роман Костенко відкинув ідею про необхідність подавання Залужним якого-небудь конкретного плану до комітету.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іран передумав продавати Китаю нафту задешево - вимагає більше грошей за продовження поставок.

Головне