Постанову про відкликання Безуглої з посади зареєстрували в Раді

Постанову про відкликання Безуглої з посади зареєстрували в Раді

Постанову про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступниці очільника Комітету з нацбезпеки зареєстрували у Верховній Раді. Ініціаторами виступили 11 народних обранців, включно з Олександром Завітневичем, який очолює вказаний Комітет. 

"Відкликати БЕЗУГЛУ Мар’яну Володимирівну - народного депутата України з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання нею своїх обов’язків", - вказано  у тексті документу. 

У пояснювальній записці до постави зазначається, що згідно зі ст. 83 Регламенту ВРУ заступника голови комітету можна відкликати з обійманого посту в будь-який час за рішенням Ради, "у тому числі внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків". 

Як відомо, 5 січня Комітет з питань оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету. Нардепка миттєво на нього відреагувала, обвинувши колег у "підступності". Вона також наголосила на тому, що рішення про її відкликання є лише "рекомендацією".

"Я не здамся ніколи і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди. Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії", - написала Безугла.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Безугла висловила обвинувачення головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному у відсутності конкретного плану на 2024 рік для Ставки та комітету Верховної Ради з національної безпеки. Вона заявила, що Головком має піти у відставку, оскільки військове керівництво не пропонує плану та обмежується лише збільшенням кількості осіб без змін у системі ЗСУ. 
 
 

Головне