“Пишаємось участю”: українці шиють парадну форму для церемонії коронації Чарльза ІІІ

“Пишаємось участю”: українці шиють парадну форму для церемонії коронації Чарльза ІІІ

Десять українців, які втікали від війни в Україні до Великої Британії беруть участь у пошитті парадної форми для британської армії, в яку ті будуть вдягнуті на коронації нового монарха. Коронація Чарльза ІІІ відбудеться у суботу, 6 травня.

Як пише The Guardian, українські біженці влаштувались на роботу в компанію Kashket & Partners of London. Вона має контракт на постачання військової форми для британської армії та відповідає за створення всієї форми для суботнього святкового дійства.

Одна з українок - Ольга Радченко - розповіла, що коли виїжджала з Дніпра в Англію то і гадки не мала, що "гратиме роль у коронації".

"Я пишаюся своєю участю. Я показала фотографії своїй родині та сказала, що шию уніформу для королівської армії. Вони також відчували гордість. Я дуже рада, що працюю тут", - зазначила вона.

Kashket & Partners of London була заснована у 1950-х роках Альфредом Кашкетом, який до переїзду до Британії шив капелюхи для царя Миколи II в росії. Родина продовжила сімейний бізнес і наразі компанією керує вже четверте покоління Кашкетів.

25-річний Натан Кашкет розповів, що закрійники, кравці, швачки та вишивальниці Kashket & Partners of London працюватимуть цілодобово, щоб встигнути виготовити нову форму для коронації.

"Ми робимо абсолютно все, всю форму для всіх сил оборони — британської армії, RAF, флоту і морської піхоти. Ми все ще працюємо, і ми випускатимемо стільки уніформи, скільки зможемо, до великого дня", - заявив він.

Більше про те, чого Україні очікувати від нового британського монарха та якою буде коронація читайте в матеріалі "Ми-Україна" "Наш друг король: як Чарльз III підтримує Україну та чим вразить його коронація".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Перша леді України Олена Зеленська приїхала на церемонію коронації Чарльза ІІІ.

Головне