Путін "винесе своє рішення" щодо приєднання невизнаного Придністров'я до рф, - ЗМІ

Путін

Президент країни-агресорки Володимир Путін у четвер, 29 лютого, нібито "винесе своє рішення" щодо приєднання невизнаного Придністров'я до рф.

Про це повідомило видання Deschide. Як зазначається, російський президент вже наступного тижня має намір "відконсервувати" ще один конфлікт.

Це потрібно йому для того, аби відтягнути увагу від України і під вибори отримати хоч якусь "перемогу". Таким чином на середу, 28 лютого, у Придністровʼї заплановано проведення з’їзду так званих депутатів усіх рівнів. У рамках заходу планується звернення до Москви щодо приєднання регіону до російської федерації. Усе це планується за день до звернення Путіна до Федеральних зборів.

Ймовірно, що в тексті для виступу Путіна може йтись про намір нової "анексії". За інформацію молдавських ЗМІ, нещодавно у Тирасполі був організований протест проти так званого економічного тиску з боку Республіки Молдова.

При цьому колишній "керівник" так званої Державної служби зв'язку та інформації невизнаного Придністров'я Геннадій Чорба переконаний, що протест спрямований на те, щоб продемонструвати настрої мешканців Придністров'я, які налаштовані проти Молдови.

"Саме звідси і нещодавня заява міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова про те, що Москва не дозволить страждати своїм громадянам у Придністров'ї", - зазначив Чорба.

Крім того, Чорба закликав всіх так званих "депутатів" Придністров'я не допустити ухвалення рішення, яке дасть Володимиру Путіну "законний привід завдати удару по території Молдови, включаючи Придністров'я, під будь-яким приводом".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, країни Європи та НАТО можуть особисто зіткнутись з російською агресією вже за п'ять-вісім років, наголосив голова Міноборони ФРН Борис Пісторіус.

Головне