Путін посмертно нагородив вбитого пропагандиста Татарського "орденом мужності"

Путін посмертно нагородив вбитого пропагандиста Татарського

Російський диктатор Володимир Путін посмертно нагородив російського пропагандиста Владлена Татарського, він же Максим Фомін, "орденом мужності". Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на відповідний указ Путіна.

Як зазначено у документі, Татарського-Фоміна нагороджують "за мужність та відвагу, проявлені під час виконання професійного боргу". 

"За мужність і відвагу, проявлені при виконанні професійного обов'язку, нагородити орденом Мужності Фоміна Максима Юрійовича (Владлена Татарського) - військового кореспондента (посмертно)", - йдеться в указі диктатора Путіна.

Владлен Татарський загинув у неділю ввечері, 3 квітня. У кафе “Стріт-бар” в центрі Санкт-Петербурга, де пропагандист організував “творчий вечір”, стався вибух, у результаті якого він загинув. За попередніми даними, вибухівка була закладена у статуетку, яку Татарському на зустрічі подарувала дівчина з залу.  Згодом Слідком рф затримав Дар’ю Трепову, яка вручила Татарському статуетку з вибухівкою. Її підозрюють у причетності до вибуху в кафе та вбивстві пропагандиста. Всього у результаті вибуху постраждали 32 людини - вони отримали мінно-вибухові травми та опіки. 10 з них перебувають у тяжкому стані. 

Радник Керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що вибух, внаслідок якого загинув Татарський, може бути справою рук російських спецслужб, а також додав, що "павуки поїдають один одного в банці".

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, в тимчасово окупованому Мелітополі підірвали автомобіль колаборанта Максима Зубарєва. Колаборант перебуває у лікарні у тяжкому стані.

Головне