Путін на прес-конференції з африканцями заявив, що українських дітей в росію вивозили легально

Путін на прес-конференції з африканцями заявив, що українських дітей в росію вивозили легально

Російський диктатор Володимир Путін стверджує, що його окупанти українських дітей вивозили в росію нібито легально. Відповідну заяву він зробив на спільній прес-конференцію з лідерами африканських країн.

За його словами, росія не проти того, щоб ті діти, яких вивезли до рф, возз'єдналися зі своїми сім'ями.

"З приводу дітей. Діти - свята справа. Ми вивозили їх із зони конфлікту, рятуючи їхні життя і здоров'я. Ось що відбувалося. Ніхто не збирався ніяких дітей розлучати з сім'ями. Вивозили цілими дитбудинками", - заявив російський диктатор.

Крім того Путін стверджував, що вивезення українських дітей до росію було легальним.

"Абсолютно легально, оскільки керівники дитбудинків були їхніми законними представниками. Ми ніколи не були проти, щоб діти возз'єднувалися з їхніми сім'ями. Якщо їхні родичі оголошувалися. Жодних перешкод ніколи не було і ніколи не буде", - заявив російський президент.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна. Також було видано ордер на арешт уповноваженої президента росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової. Дане рішення МКС ухвалив через “воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до російської федерації”.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти масово вивозять у тимчасово окупований Крим та в росію українських дітей перед контрнаступом ЗСУ, розповів колишній Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Головне