Путін хоче, аби Захід втомився і погодився на умови рф у переговорах, - екс-президент Франції

Путін хоче, аби Захід втомився і погодився на умови рф у переговорах, - екс-президент Франції

Російський президент Володимир Путін є "радикально раціональним" лідером, який робить ставку на те, що західні країни втомляться підтримувати Україну і погодяться на сприятливе для росії завершення війни через переговори.

Про це заявив колишній президент Франції Франсуа Олланд в інтерв'ю Politico. За його словами, Путін прагнутиме "закріпити свої успіхи, щоб стабілізувати конфлікт, сподіваючись, що громадська думка втомиться, а європейці боятимуться ескалації, щоб на цьому етапі підняти питання про перспективу переговорів".

"Він - радикально раціональна людина, або раціонально радикальна людина, як вам більше подобається. ... У нього є своя аргументація, і в цих рамках він готовий застосувати силу. Він здатний зрозуміти тільки ту динаміку сили, яку ми можемо встановити проти нього", - пояснив французький екс-президент.

Проте він додав, що на відміну від того часу, коли Олланд був при владі, а Франція та Німеччина вели переговори з російським диктатором, цього разу роль посередника, найімовірніше, перейде до Туреччини або Китаю, що "нікого не обнадіює".

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Франція допоможе Україні придбати радари для протиповітряної оборони GM 200.

Головне