Путін боїться їхати у Туреччину, - посол

Путін боїться їхати у Туреччину, - посол

Президент росії Володимир Путін не поїде в Туреччину на церемонію відкриття АЕС, якa збудована за допомогою "Росатома" через страх за своє життя.

Таку думку у прямому ефірі телеканалу "Ми-Україна"  висловив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Туреччині Василь Боднар.

"Я пам‘ятаю, коли Путін починав свою кар‘єру. Це був переляканий "сірий чоловічок", який читав все з паперу. Зараз він виріс і вважає, що крутий та може нападати на чужі країни. Але насправді це перелякана людина, яка боїться за своє життя більше, ніж за долю своєї країни", – заявив він.

За його словами, Туреччина враховує своє інтереси більше, ніж українські.

"Наш інтерес – стратегічне партнерство між Україною та Туреччиною. Турецькому народу приймати рішення кого ставити на чолі – чи залишати Ердогана, чи обирати нового, чи міняти парламент. Це все внутрішня політика, в яку іноземні посли не мають права втручатися, інакше буде рішення про видворення. Зрозуміло, що і для влади, і для опозиції, Україна залишається дуже важливим стратегічним партнером. З точки зору  геополітики, це безпека з півночі, з точки зору торгівлі – це відкритий ринок і можливість реалізації своєї продукції, плюс відновлення", - додав Боднар.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, артилерійські боєкомплекти, бронетехніка та ППО – це пріорітети у поставках озброєння, які західні партнери надають Україні.

Головне