Привід для занепокоєння має росія, а не Україна, - Буданов

Привід для занепокоєння має росія, а не Україна, - Буданов

Ситуація на фронті розгортається таким чином, що тепер має непокоїтись росія, заявив в інтерв'ю виданню The Economist очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він пояснив, що йдеться про прорив українськими бійцями першої оборонної лінії армії рф на найважливішому південному напрямку - Запорізькому. Це, своєю чергою, значить, що заплановану операцію із розірвання сухопутних зв'язків між росією та Кримом можна буде завершити ще до приходу зими.

Окрім того, Буданов наголосив, що росії нині доводиться розгортати на полі бою недостатньо укомплектовані резерви, які в Кремлі не планували чіпати до кінця жовтня.

"Всупереч тому, що заявляє рф, у неї абсолютно немає стратегічного резерву", - підкреслив генерал-лейтенант.

Як відомо, раніше цього місяця радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що росіяни будують нову лінію оборони між Маріуполем та Запоріжжям.

"Чому саме там? Адже там є просування ЗСУ. Якщо буде прорив, то росіяни розуміють, що наші збройні сили виходитимуть на трасу на Крим. Саме тому там будують цю лінію оборони", - пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська армія звільнила Кліщіївку Донецької області. Це сталося через день після звільнення Андріївки. Спільно з десантниками участь у звільненні брали бійці 5-ї окремої штурмової бригади та бригади Нацполіції “Лють”. Втім, бійці відзначили, що росіяни не залишають спроб вибити наших воїнів з населеного пункту.

Головне