Прилєпіна могли підірвати за його ідеологію та політичне життя, - експерт

Прилєпіна могли підірвати за його ідеологію та політичне життя, - експерт

Російського пропагандиста Захара Прилєпіна могли підірвати за його ідеологію та політичне життя. Таку думку висловив депутат округу Рок Юрій Рашкін під час стріму на YouTube-каналі "Ми-Україна".

"Я розглядаю, що його або спробували знищити за його ідеологію, що здається можливим… Можливо, що ця атака була пов'язана з його ідеологією, з його політичним життям", - зазначив Рашкін.

Разом з тим він висловив думку, що Прилєпін мав багато ворогів, оскільки був мерзотником.

"Дуже часто з такими людьми, які проповідують такі жахливі речі, вони повинні були мерзотниками і в житті. І таким чином люди наживають собі ворогів. Люди опиняються в ситуаціях, де вони поводять себе як мерзотники", - зазначив Юрій Рашкін.

Як повідомляли "Ми-Україна", у суботу, 6 травня, у Нижньому Новгороді підірвали автомобіль пропагандиста Захара Прилєпіна. Письменник в момент вибуху перебував в транспорті. Водій автівки загинув на місці. Сам Прилєпін дістав поранення. Слідчий комітет рф кваліфікував вибух автомобіля з Прилєпіним як теракт. А у мвс рф повідомили про затримання підозрюваного у замаху на російського пропагандиста.

Згодом радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що ситуація з Прилєпіним свідчить про те, що росія поступово переходить до знищення своїх же активістів. Пізніше радник голови ОПУ додав, що так звані атака на Кремль та підриви російських пропагандистів є постановкою російських спецслужб. 

Головне