Прикриваються цивільними: окупанти розселяють евакуйованих з Херсонщини людей серед військових

Прикриваються цивільними: окупанти розселяють евакуйованих з Херсонщини людей серед військових

Окупанти розселяють людей, що евакуювалися з затоплених населених пунктів на Херсонщині, у місцях дислокації російських військ. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Така ситуація спостерігається на окупованих територіях Херсонської області.

"У населених пунктах тимчасово захопленої території Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях. Зокрема, людей, які евакуювались із затоплених населених пунктів, розселяють у пансіонатах та базах відпочинку, де вже розміщені військові підрозділи" , - йдеться у повідомленні.

В Генштабі наголосили, що окупанти хочуть убезпечити себе, тому і прикриваються мирними жителями.

Нагадаємо, міністр екології Руслан Стрілець заявив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС рівень води водосховища на території Нацпарку “Кам’янська Січ” знизився на чотири метри. Він також додав, що береги Каховського водосховища десятиліттями будуть не придатні для існування всього живого.

Як повідомляли "Ми-Україна", ООН планує відправити на постраждалі від затоплення окуповані території Лівобережжя спеціальні групи. Вони будуть надавати гуманітарну допомогу та евакуювати місцеве населення.

Головне