Прикордонники підтвердили детонацію мін на кордоні з Білоруссю

Прикордонники підтвердили детонацію мін на кордоні з Білоруссю

Прикордонники підтвердили детонацію мін через удар блискавки на кордоні з Білоруссю у ніч проти 29 серпня.

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Через блискавку здетонувало кілька мін з мінно-вибухового загородження на одній з ділянок кордону з Білоруссю, ніхто не постраждав”, - заявив Демченко.

За його словами, на держкордоні діють жорсткі обмеження щодо перебування там будь-яких осіб окрім підрозділів Сил оборони ЗСУ. “Тому мінно-вибухові загородження загрожують тільки тим, хто хоче до нас прийти з війною”, - додав Демченко.

Нагадаємо, у Білорусі на кордоні з Україною через підрив мін пошкоджено залізницю. Вибух стався на українській стороні кордону, повідомила Білоруська служба Радіо Свобода. Як зазначається, на місці, де стався підрив, розташовується лісовий масив. Підрив протитанкових мін нібито стався на території Овруцького району Житомирської області близько 3:30 вночі за 800 метрів від білоруського пункту пропуску “Словечно” у Гомельській області.

Ймовірною причиною вибуху називають влучання блискавки в одну з електрошахт. Внаслідок цього було пошкоджено опору мосту та залізничні колії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влада Польщі ухвалила рішення укріпити кордон з Білоруссю через прибуття до сусідньої країни найманців із російської групи “Вагнера”. За словами віцепрем’єра Ярослава Качинського, група “Вагнера” в Білорусі, яка, за оцінками, може налічувати близько 8 тис. воїнів, створює “принаймні потенційно нову” ситуацію.

Головне