Пригожин під прицілом: у ЦРУ переконані, що Путін не пробачить ватажку "вагнерівців" бунт

Пригожин під прицілом: у ЦРУ переконані, що Путін не пробачить ватажку

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин має боятися помсти російського диктатора Володимира Путіна за заколот, який той влаштував 24 червня 2023 року. Таку думку висловив очільник американського ЦРУ Вільям Бернс, пише Business Insider.

Під час безпекового форуму Aspen Security Forum 2023 голова американської зовнішньої розвідки допустив, що відсутність реакції з боку Путіна зараз - це спроба виграти час та виявити яку ще вигоду Кремль може отримати від "вагнерівців".

"Путін - це той, хто зазвичай думає, що помста - це страва, яку краще подавати холодною" - сказав Бернс , додавши, що російський диктатор є "вищим апостолом відплати". - Я був би здивований, якщо Пригожин уникне подальшої розплати за це".

Голова ЦРУ додав, що якби був на місці Пригожина у жодному разі "не звільняв би свого дегустатора".

Нагадаємо, напередодні білоруське оборонне відомство оголосило про старт спільного тренування підрозділів сил спецоперацій Збройних сил РБ та найманців ПВК “”Вагнер”. Таким чином солдати ЗС Білорусі фактично переймають досвід терористів та вбивць.

Центр національного спротиву розповів, що найманці “Вагнера”, яких вже перекинули на територію Республіки Білорусь, не знайшли спільної мови з місцевими прикордонниками. Сутичка між ними завершилася відкриттям вогню.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Польщі відреагували на старт навчань ПВК "Вагнер" та армії РБ. Міністр оборони країни Маріуш Блащак заявив, що Варшава не виключає провокацій з боку росії під час анонсованих спільних навчань “вагнерівців” та білоруської армії. Зважаючи на ситуації Польща вирішила посилити свій кордон.

Головне