Протягом доби на фронті відбулось 54 бойових зіткнення, - Генштаб

Протягом доби на фронті відбулось 54 бойових зіткнення, - Генштаб

Протягом 17 грудня відбулося 54 бойові зіткнення на фронті. На Авдіївському напрямку ворог намагався прорвати оборону наших військ, але це було неуспішно.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Ворожі сили здійснили два ракетних та 25 авіаційних ударів, а також 25 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті атак загинули та отримали поранення мирні жителі, а також пошкоджено цивільна інфраструктура.

Ситуація залишається складною на основних напрямках фронту, де ворог продовжує діяльність, використовуючи різноманітні види вогню та техніку. Сили оборони України продовжують ефективно стримувати противника та проводити контрнаступи.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація стабільна, без виявлених ознак формування наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свою військову присутність на кордоні, веде диверсійно-розвідувальну діяльність та обстрілює населені пункти.

На Куп’янському напрямку було відбито атаки ворога, під час яких українські захисники відсіяли шість атак біля Синьківки та інших населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворожі атаки відбито, також було зафіксовано авіаційний удар в районі Званівки.

На інших напрямках також зазначається активність ворожої артилерії та мінометів, які обстрілюють населені пункти.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони нанесла удари по зоні концентрації військового персоналу, засобів озброєння та техніки противника, а також атакувала два зенітно-ракетні комплекси. Крім того, за допомогою сил та засобів протиповітряної оборони було ліквідовано сім ударних безпілотників типу "Shahed-136/131".

Підрозділи ракетних військ уражали чотири райони зосередження особового складу, а також вразили об'єкти озброєння та військової техніки, артилерійські засоби та склади боєприпасів противника.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, армія рф атакувала цивільну інфраструктуру Сумської області, є загибла.

Головне