Простий паркан не захистить: Латвія цьогоріч посилить кордон з росією та Білоруссю

Простий паркан не захистить: Латвія цьогоріч посилить кордон з росією та Білоруссю

Цього року Латвія зосередиться на зміцненні військової інфраструктури на спільних з росією та Білоруссю дііянка державного кордону. Президент країни Едгар Рінкевичс наголосив, що це є одним пріоритетів на 2024 рік, пише Delfi.

Він пояснив, що паркан, зведений на кордоні, не здатен захистити Латвію від серйозних військових загроз з боку країн-агресорок. 

За минулий рік на кордоні Латвії з Білоруссю -  "в сухих зонах" - було збудовано 112 км огорожі. Цього року триватиме як подальше будівництво, так і покращення інфраструктури вздовж вже збудованого паркану. За планом огородження уздовж водойм завершиться влітку. 

Рінкевичс також зауважив, що цьогоріч зусилля мають також бути спрямовані на запровадженням системи цивільної оборони. 

Як відомо, у листопаді латвійський лідер заявляв, що світова спільнота має і надалі озброювати та підтримувати Україну у боротьбі з агресором. Він підкреслив, що якщо росію не спинити зараз в Україні, вона може кинути виклик іншим країнам.

Нагадаємо, у грудні російський диктатор Володимир Путін обвинуватив Латвію у русофобії та утисках російськомовних. Рінкевичс на ці закиди відреагував та наголосив, що відповідні заяви Кремль робить задля підриву підтримки України західними союзниками та партнерами.

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова Міноборони Нідерландів Кайса Оллонґре заявила, що країни Європи мають бути готовими "до бою".

 

 

Головне