Прокурор у "справах Майдану": Кількість вироків нас не влаштовує

Прокурор у

Вироків у "справах Майдану" протягом 2023 року було винесено стільки ж, як протягом усіх чотирьох попередніх років разом узятих. Про це заявив начальник департаменту у "справах Майдану" Офісу генерального прокурора Олексій Донський на брифінгу в Києві.

За його словами, така кількість вироків у  "справах Майдану" є недостатньою, адже це все рівно дуже мало.

"Кількість вироків нас не влаштовує, їх дуже мало. І це величезна проблема - тривалість судового засідання", - зазначив Донський.

Водночас він наголосив, що у слідства були проблеми з розслідуванням подій 22 січня та 18 лютого 2014 року. За вчинення вбивств 18 лютого до відповідальності притягнули керівництво львівського "Беркуту", двоє осіб зараз перебувають під вартою. 

"Якщо брати проблеми слідства - то це нерозкриті вбивства за 22 січня. Так само, як і частина вбивств за 18 лютого", - заявив Олексій Донський. 

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому командиру севастопольського "Беркуту" і трьом його підлеглим, які після вчинених ними вбивств активістів Майдану у Києві допомагали росії окуповувати Крим. 

Головне