Прокуратура встановила росгвардійців, які знущалися над українцями під час окупації Херсона

Прокуратура встановила росгвардійців, які знущалися над українцями під час окупації Херсона

Прокуратура оголосила підозри трьом росгвардійцям, які під час окупації Херсона катували цивільних українців. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“З березня по жовтень 2022 року під час окупації Херсона троє росгвардійців та інші військовослужбовці ЗС РФ викрадали місцевих жителів і ув’язнювали їх у захопленій будівлі ізолятора тимчасового тримання”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що жителів Херсонщини катували, застосовували психологічне та фізичне насильство.

Також їх змушували співпрацювати з владою та свідчити проти себе, рідних та знайомих.

Зазначається, що понад 200 українців утримували у цій будівлі та щодня піддавали різним катуванням. Росіяни застосували електричний струм у ділянці статевих органів.

Трьом підозрюваним росгвардійцям інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України), а двох з них звинувачують ще й в умисному вбивстві цивільної особи (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

Як писав “Ми-Україна” раніше, що співробітників одного з районних відділень Національної поліції в Дніпрі підозрюють у кришуванні злочинного угруповання та приховуванні злочину

Головне