Про підозру повідомлено вже 35 особам, які сприяли вивезенню українського зерна

Про підозру повідомлено вже 35 особам, які сприяли вивезенню українського зерна

Про підозру повідомлено вже 35 особам, які сприяли захопленню та вивезенню українського зерна. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Генпрокурор також розповів, що українські слідчі розслідують провадження щодо вчинення росією злочину геноциду:

"В рамках цього провадження розслідується понад 350 фактів, які в комплексі розглядаються. За заклики до геноциду до суду направлено обвинувальні акти щодо шести осіб, і двох російських пропагандистів вже засуджено", - йдеться у повідомленні.

Особи отримають заочне покарання, але згодом їх покарають в українаькому суді.

Нагадаємо, наразі розслідується 220 кримінальних проваджень за фактами атак проти об'єктів української аграрної інфраструктури. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, найбільше таких проваджень - в Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

"Найбільше таких проваджень - в Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, а саме 52 в Миколаївській, 44 в Дніпропетровській та інші в Запорізькій областях", - зазначив Костін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що слідчі і прокурори, які беруть участь у розслідуванні воєнних злочинів російської федерації в межах міжнародної слідчої групи, діють абсолютно незалежно від впливу будь-яких політичних сил.

Головне