Про автономії не йшлося: Шуфрич пояснив виявлені у нього документи щодо Донецької та Луганської областей

Про автономії не йшлося: Шуфрич пояснив виявлені у нього документи щодо Донецької та Луганської областей

Народний депутата Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді, стверджує, що у знайдених у нього документах щодо Донецької та Луганської областей не йшлося ні про яку автономію. Про це він заявив у Шевченківському районному суді, який розглядає його справу.

За словами парламентаря, українська влада була ознайомлена з цими документами. Також їх свого часу передали ОБСЄ, яка була стороною переговорів щодо ситуації на Донбасі. 

"Не було ніколи мною розглянуто питання по автономії Донеччини та Луганщини. Цей документ, який називається концепцією, був переданий в ОБСЄ і стосувався принципів збереження Донеччини і Луганщини в межах України як областей, як це передбачено Конституцією. Цей документ давно знаходиться в генеральній прокуратурі, тому що це був компроміс, який можна було реалізувати в червні 2014 року", - заявив Шуфрич.

Разом з тим він пояснив, про що саме йшлося у документах.

"По алгоритму області зберігалися, вони просили собі незначні додаткові повноваження. Це був предмет дискусії. Що саме вони просили як області, не автомомії, а області України. Вони попросили чотири речі. Перша - щоб погоджували з обласною радою три посади: голова адміністрації, керівника міліції і керівника прокуратури. І право використовувати російську мову на території Луганської та Донецької областей. Ні про які автономії не йшлося", - стверджує Шуфрич.

Як повідомляли "Ми-Україна", Печерський районний суд Києва у п’ятницю ввечері, 15 вересня, почав обирати запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу.

Головне